top of page

sob., 19. jun.

|

Rifnik arheološko najdišče

Keltski dan na Rifniku

Pesem rogov naznanja, da bo 19.6.2021 na Rifniku zopet oživela čisto prava 𝙆𝙚𝙡𝙩𝙨𝙠𝙖 𝙫𝙖𝙨. 😊💚💚💚

Registration is Closed
See other events
Keltski dan na Rifniku
Keltski dan na Rifniku

Time & Location

19. jun. 2021, 12:00 – 19:00

Rifnik arheološko najdišče, Rifnik, 3230 Šentjur, Slovenia

About the Event

V soboto, 19. junija, se na starodavni Rifnik 𝙫𝙧𝙖𝙘̌𝙖𝙟𝙤 𝙨𝙠𝙧𝙞𝙫𝙣𝙤𝙨𝙩𝙣𝙞 𝙆𝙚𝙡𝙩𝙞, da nam razkrijejo kako so pred davnimi tisočletji živeli, kako so lovili, kaj so jedli, kaj so izdelovali in s čim so si zapolnili svoj prosti čas .

𝙆𝙚𝙡𝙩𝙨𝙠𝙞 𝙙𝙖𝙣 𝙣𝙖 𝙍𝙞𝙛𝙣𝙞𝙠𝙪 bo letos še bolj keltski in izviren . Člani Športno umetniškega društva Rifnik, smo že zavihali rokave in se pripravljajmo na prireditev, ki bo povezala 𝙫𝙨𝙚 𝙜𝙚𝙣𝙚𝙧𝙖𝙘𝙞𝙟𝙚. Obiskali boste lahko različne delavnice in se 𝙥𝙧𝙚𝙞𝙯𝙠𝙪𝙨𝙞𝙡𝙞 𝙫 𝙡𝙤𝙠𝙤𝙨𝙩𝙧𝙚𝙡𝙨𝙩𝙫𝙪 ali pa se naučili novih veščin, kot je 𝙧𝙚𝙯𝙗𝙖𝙧𝙟𝙚𝙣𝙟𝙚, 𝙠𝙤𝙫𝙖𝙨̌𝙩𝙫𝙤, 𝙡𝙤𝙣𝙘̌𝙖𝙧𝙨𝙩𝙫𝙤... Lahko bomo odkrivali skrivnostno zgodovino Rifnika in se 𝙤𝙠𝙧𝙚𝙥𝙘̌𝙖𝙡𝙞 𝙨 𝙠𝙚𝙡𝙩𝙨𝙠𝙤 𝙚𝙣𝙤𝙡𝙤𝙣𝙘̌𝙣𝙞𝙘𝙤 ali 𝙥𝙤𝙨𝙡𝙖𝙙𝙠𝙖𝙡𝙞 𝙨 𝙠𝙚𝙡𝙩𝙨𝙠𝙞𝙢 𝙥𝙧𝙖𝙯̌𝙚𝙣𝙘𝙚m, palačinkami ter 𝙤𝙨𝙫𝙚𝙯̌𝙞𝙡𝙞 𝙫 𝙠𝙚𝙡𝙩𝙨𝙠𝙞 𝙩𝙤𝙘̌𝙞𝙡𝙣𝙞𝙘𝙞.

Program Keltskega dne: > Delavnice za otroke > Keltska tržnica > Prikaz bojevanja in lokostrelstvo za otroke in malo večje otroke > Delavnica izdelovanja Keltskega nakita > Izdelava izdelkov iz gline > Prikaz tkanja na statvah > Rezbarjenje > Mletje žita > Kovaštvo > Keltska knjižnica

Kulinarična ponudba: > Keltska enolončnica > Keltski praženec > Peka na ognju za otroke > Keltska točilnica

Dostop: Keltski dan bo potekal na območju Arheološkega parka Rifnik. Dostop je mogoč samo peš.

Na voljo sta dve manjši brezplačni parkirišči: > v bližini ruševin gradu Rifnik (po Cesti na Grad) - pot nadaljujete po gozdni poti označeni s planinskimi markacijami (20 minut) > pri kapelici pod vrhom Rifnika iz smeri Jakoba pri Šentjurju - pot nadaljujete po cesti in kasneje po označeni gozdni poti (15 minut)

Schedule


 • 7 ur

  Keltski dan na Rifniku - Program

  Rifnik arheološko najdišče

Tickets

 • Vstopnine ni

  Možnost nakupa izdelkov na Keltski tržnici. Za kulinarično ponudbo in ponudba pijač člani društva pričakujejo prostovoljne prispevke s strani obiskovalcev. S tem boste poplačali naš trud! HVALA

  0,00 $
  Sale ended

Total

0,00 $

Share This Event

bottom of page